Tervetuloa Siikaisten seurakuntaan

Siikaisten seurakunta sai lahjan kätten taitajilta

Julkaistu 15.11.2016, päivitetty 14.12.2016

Siikaisten seurakunta sai lahjan kätten taitajilta

SIIKAINEN Siinä se nyt on! Lasitaiteilijan kommentissa kiteytyvät kaikki ne työtunnit ja lähes 100 taidelasinpalan kokoamiseen käytetty osaaminen. Äänessä on selkeästi ylpeyttä, jota on tuonut 10 vuoden kokemus lasitaiteesta.

Saaripirtillä tehty käsityöläisten lahjoitus on uniikkiteos. Toista samanlaista ei löydy. Siikaisten seurakuntatalon ikkunalla se suodattaa orastavan talvikelin auringonsäteet. Ne ikään kuin pyhittävät teoksen ainutlaatuisuutta. ”Kaitse Jeesus paimen hyvä laumassasi minua” -teksti tulee virrestä 378.

Saaripirtin taidelasipiirissä Siikaisissa heräsi into taidelahjoitukselle, kun sponsori Hannu Heikintalo vihjaisi. Toimeen tarttuivat 20 vuotta ohjanneen honkajokelaisen Leila Lepistön opissa Heljä Jalaja, Tellervo Harju, Toivo Fridfelt ja Tuija Rajala.

On tärkeää, että kylillä on mahdollisuus harrastaa ja luoda uutta.

– Innostuin, kun piiri on siinä ihan naapurissa, Harju paljastaa lasityöintonsa taustaa.

Kansalaisopiston piiri on pyörinyt innokkaiden käsityöläisten vimmalla jo 10 vuotta. Saaripirtillä on kokoontunut säännöllisesti jo kuusi vuotta myös käsityökahvila, jossa kätten taitoja on näytetty varsin monipuolisesti. Muun muassa kahvipusseista syntyy uusia tuotteita yhä 20 eri tekniikalla ja lisää kehitellään yhteistyössä.

Siikaisten seurakunnan lasitaideteos on kooltaan 120 x 60 senttiä. Seurakunnan talouspäällikön Susanna Järvenpää ja suntion Olli Sjöholmin johdolla teokselle löytyi nopeasti luonteva paikka seurakuntatalon ikkunaseinän keskivaiheilta.

Tällaisille teoksille harvoin löytyy määrärahoja, joten lahjoitus otettiin kiitollisuudella vastaan.

Seurakunta on aiemmin saanut muitakin lahjoituksia kyläläisiltä mukaan lukien Säde Suomisen pöytätekstiilit.

Marjo Keski-Heikkilä (Kankaanpään seudun juttu 10.11.2016)
Kuva Marjo Keski-Heikkilä/Kankaanpään Seutu
Päivitetty 14.12.2016 - Tulostettava versio -

SIIKAISTEN SEURAKUNTA
29810 Siikainen
siikaisten.seurakunta@evl.fi
avoinna ti ja to klo 9 - 12.
Puh. (02) 552 1050
Diakoniatoimisto: 040 036 3588